Zoom'un Gizlilik Sorunları Hakkında Endişeli Misiniz? Alternatif Programlar Tekmilli - Teknoloji Haberlerinin Milli Adresi

Zoom'un Gizlilik Sorunları Hakkında Endişeli Misiniz? Alternatif Programlar

09 Nisan 2020
Zoom'un Gizlilik Sorunları Hakkında Endişeli Misiniz? Alternatif Programlar

Dünyanın neredeyse tamamında ofisler ve okullar koronavirüs salgılı nedeniyle kapandı, bu dönemde iş ve eğitimin devamlılığını sağlayabilmek için video platformları kullanılmaya başlandı.Bu konuda en çok öne çıkan ise şüphesiz Zoom programı oldu.Ancak son dönemde ortaya çıkan zoom ile ilgili güvenlikendişeleri insanları farklı program arayışlarına itti.
Zoom’a alternatif olarak kullanabileceğiniz video konferans seçeneklerinizden bazıları şunlardır:

Skype
2003 yılında piyasaya sürülen Skype, görüntülü sohbet için uzun süredir kullanılan programlardan biridir. 2011 yılında Microsoft tarafından satın alındı ve bire bir veya grup video sohbetleri için ücretsiz bir seçenektir.

Artıları: Skype ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve yaygın olarak bilinir.
Eksileri: Bir Skype toplantısına katılabilecek maksimum kişi sayısı 50'dir, bu da onu daha büyük kuruluşlar veya büyük buluşmalar için zor bir seçenek haline getirir.

Microsoft Teams
Amerikadaki birçok okul Zoom'dan Microsoft Teams'e geçiyor. Uygulama ilgi hızla artıyor: Teams, günlük aktif kullanıcı sayısının mart ayında bir hafta boyunca% 37'den fazla arttığını, dünya çapında 32 milyondan 44 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Artıları: Video platformu, sunum özelliği sayesinde bir toplantıda 250 kişiye veya 10.000'e kadar izleyiciye izin verir. Kullanıcılar toplantılar sırasında kolayca dosya paylaşabilir ve sohbet edebilir, ayrıca ekran paylaşımı yapabilirler. Ücretsizdir ve Skype ile bütünleşir.
Eksileri: Platform öncelikle işletmeler veya "ekipler" için oluşturulmuştur. Bireysel erişim isteyen kullanıcılar bunu Skype hesapları aracılığıyla yapabilir, ancak kullanıcıların web tarayıcıları aracılığıyla toplantılara katılmalarını sağlayan Zoom'un aksine toplantılara katılmak için Skype'ın indirilmesini gerektiriyor.
 
FaceTime
Apple ürünleri için yerleşik görüntülü arama seçeneği, grup görüntülü sohbetleri için genellikle gözden kaçan bir seçenektir, ancak birkaç nedenden dolayı güçlü bir seçenektir.

Artıları: Apple güçlü şifreleme uygulamaları ile bilinir, yani şirket bir görüşme sırasında paylaştıklarınızı göremez. FaceTime, Apple kullanıcıları için de ücretsizdir ve bir uygulamanın indirilmesini gerektirmez.
Eksileri: FaceTime yalnızca Apple cihazları olan, arama başına maksimum 32 kullanıcıya sahip olan ve kullanıcıların bağlantı yoluyla katılmasına izin vermeyen kullanıcılar için kullanılabilir ve bu da çevrimiçi etkinliğinizle ilgili kelimeyi önceden yaymayı zorlaştırır.
 
 
Signal
Signal, dünyanın en güvenli olduğu düşünülen şifreli bir mesajlaşma uygulamasıdır ve giderek yaygınlaşmaktadır. Büyük grup sohbetlerine izin verir, ancak grup video görüşmelerine izin vermez.

Artıları: Şifreli ve indirmek ücretsizdir.
Eksileri: Sinyal, grup görüntülü sohbetlerine izin vermez, ancak güçlü güvenlik ve şifreleme gerektiren bire bir görüntülü sohbetlerde kullanışlıdır.

Starleaf
Cambridge, İngiltere merkezli video konferans sağlayıcısı Starleaf, 2008 yılında kuruldu ve Zoom'a daha güvenli bir video konferans alternatifi olarak yaygınlaştıkça popülaritesi arttı. Şirket, e-posta yoluyla StarLeaf'taki çağrı hacminin Şubat 2020'ye kıyasla% 1,000'den fazla arttığını söyledi.

Artıları: Starleaf İngiltere'de yerleşiktir ve orada yerel veri gizliliği yasalarına tabidir. Ayrıca, tüketicinin kullanıcı verilerinin nerede saklanacağını seçmesine olanak tanır. 
Eksileri: Bireysel tüketici yerine, 500'den fazla çalışanı olan kuruluşları hedefler - şirketiniz için iyi bir seçenek ama arkadaşlarınızla mutlu saatler için değil. Starleaf toplantı başına en fazla 20 kişiyi ağırlar ve toplantı başına en fazla 46 dakika sürer.
 
Jitsi Meet
Bu video konferans platformu 2003 yılında Fransa'da bir öğrenci tarafından kuruldu ve Zoom'a daha güvenli bir alternatif olarak popülerlik kazandı.

Artıları: Jitsi Meet ücretsiz; açık kaynak, yani dış partiler güvenliğini kontrol edebilir; ve şifreli.
Eksileri: Bir sohbette en fazla 75 katılımcıya (ve 35 veya daha azıyla “daha ​​iyi bir deneyim”) izin verir.
 
Google Hangouts
Gmail kullananlarımız için Google Hangouts, görüntülü sohbetler için sorunsuz bir seçenektir. Bir sohbete 150'ye kadar kişi katılabilir, ancak bir video görüşmesine aynı anda yalnızca 25 kişi katılabilir .

Artıları: Ücretsiz ve erişilebilir.
Eksileri: Google'ın zaten var olan verilerinizden daha fazla veriye sahip olacağı bilgisiyle kullanın. Bir Hangout'a Gmail, Hangouts uygulaması veya bir Chrome uzantısı aracılığıyla katılabilir, ancak bir Gmail hesabı gerektirir.

BlueJeans
Kaliforniya merkezli video konferans platformu BlueJeans, ücretsiz bir Zoom oturumundan biraz daha fazla güvenlik gerektiren çalışma ekipleri ve toplantılar için iyi bir seçenektir.

Artıları: Videolar varsayılan olarak şifrelenir. BlueJeans'e tarayıcı üzerinden erişilebilir ve hesap veya yeni bir program indirilmesi gerekmez.
Eksileri: Ücretsiz değil - BlueJeans , diğer özelliklerin yanı sıra 50 kişiye kadar toplantıya izin veren temel bir plan için 9.99 dolara ve toplantı başına 75 kişiye kadar izin veren “pro” ürünü için 13.99 dolara mal oluyor .